miercuri, 20 martie 2013

2 ani si 8 luni!

Da gata, avem 2 ani si 8 luni, baiat mare. Cea mai mare realizare pipi la olita si pe timpul noptii (pentru prima data toata noaptea,19 - 20 martie. De doua saptamani a facut progrese "vorbarete', e mai tolerant, mai intelegator, iubitor, stie ca daca e cuminte si ascultator e recompensat, cu pretentii (vrea sa mearga la gradi cu masina lui tati de serviciu, masina mare nu cu cea proprietate personala care e mai mica si rosie). A primit tot felul de carticele cadou, cele din seria "Scoala celor 7 pitici", puzzle incastru din lemn cu cifre si animale, puzzle normale cu 6, 9 si 16 piese din carton, cu animale (elefant, maimuta si leu). Cel mai fain si apreciat cadou este caciulita mickey mouse crosetata de mainile dibace ale Marianei, stapana casei zamfira. Acum pe facebook are chiar si un concurs la care castigatorul poate alege modelul de caciulita. Doarme la el in camera din cand in cand.  Iubirea mare a camerei a trecut de cand mami si tati si-au schimbat mobila din dormitor, in special patul (se joaca cu masinile pe sub el). Patul lui masia, marca Nissan nu mai este la mare cautare. Important este ca daca vrea sa doarma in camera lui imediat se duce cu ham-ham acolo fara sa fie probleme. Marea iubire telefonul. Au la gradinita unul si e mare bataie pe el. Azi dimineata a zis ca nu mai vrea la gradi dar cand am spus ca o sa se joace cu telefonul a zis ca e ok, merge. 
A facut progrese, se vede ca a mai crescut, ca nu mai e nici asa de retras(trebuie putin timp la inceput pentru acomodare), timid, recita poezii, dar trebuie sa fie pe ceva mai inalt (se aseaza pe cosuletul de la cubulete). Duminica am fost la moasa si s-a jucat cu Oscar, catelul lor. Ce este si mai important e faptul ca mananca de rupe, dupa ce 2 saptamani i-am administraf fier(o lingurita la masa de pranz) si sirop pentru pofta de mancare multisanostol, o lingurita inainte de fiecare masa impreuna cu 5-6 picaturi de ulei  de catina.  In topul preferintelor sunt pastele, nu conteaza cu ce important e sa fie. Fcaem progrese cu facut pipi si in alte locuri decat acasa si la gradi, dar doar in paharut. Are o mare retinere cand e vorba sa faca pipi in alte locuri decat in cele 2. A reusit sa fac pipi la paharel cand a fost la mami la serviciu si la moasa acasa. E un progres. Un psiholog mi-a spus ca trebuie sa umblam cu hartie colorata dupa noi iar in momentul in care trebuie sa faca pipi sa-i spun sa ude hartia (inca nu am incercat acesta metoda). A mai avut o retinere in aceasta perioada, nu a vrut sa faca baie dar am reusit sa-l fac sa-i placa prin folosirea unei stopitori si a unei mori de apa, curge apa in ea si se invarte, iar cu stopitoarea uda jucariile din cada.
La multi ani gogoselul meu, tutusca mea, sa cresti mare, cuminte si sa faci fata tuturor incercarilor vietii! Te iubim .
mami de strumf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu