luni, 10 ianuarie 2011

Diversificare (1)

Am ajuns şi noi în această etapă (nu cred că greşesc dacă spun noi). Păpăm fulgi de orez bio de la Milupa, de la 4 luni la masa de seara iar de la 5 luni jumătate păpăm legume.
În primele 5 zile morcov cu păstârnac, sau morcov cu cartof, fierte, pasate, amestecate si cu puţin ulei de măsline. În prima zi 5-6 linguriţe, crescând progresiv cantitatea până să înlocuim integral o masă de lapte (cea de la prânz, ora 13) cu legume. Surprinzător azi Gogoşel a avut prima lui masă de prânz fără lapte, doar legume (morcov, păstârnac, cartof şi puţină ţelină fiartă doar pentru gust, nu pasată cu celelalte legume).
De mâine trecem la dovlecel, ţelină, spanac, conopidă, brocoli, vedem ce alegem. Gogoşel iubeşte legumele, mănâncă, dar are o singură problemă, se plictiseşte la masă, nu vrea să stea cuminte până la final. Nu ştiu cum vă descurcaţi voi celelalte mămici cu ştrumful la servirea primelor mese de legume. Noi procedăm aşa: Gogoşel se joacă cu castronelul lui iar eu îl alimentez din altul. Nu mai zic nimic de faptul că totul pe lângă e portocaliu. Dacă mănâncă nu mai contează nimic.

Un comentariu:

  1. Chiar aş vrea să stiu alte mămici cum s-au descurcat cănd au început să le dea micuţilor legumele.

    RăspundețiȘtergere