luni, 10 ianuarie 2011

Mici probleme de la naştere

La vizita de 4 luni de la pediatru, acesta a considerat că este bine să mergem la un ortoped pediatru deoarece Gogoşel ar avea Torticolis muscular stâng. Cei drept, ştrumful prefera să stea cu capul îndreptat spre partea dreaptă indiferent că era treaz sau dormea. 
 Specialiştii de la ORTO-CLINIC spun pe propriul site despre această boală că este o afecţiune determinată de contractura şi scurtarea unuia dintre muşchii din partea laterală a gâtului (sternocleidomastoidian), ceea ce duce la o deformare a capului şi gâtului. Capul este înclinat de partea afectată şi rotat încât copilul priveşte spre umărul opus afecţiunii. Astfel, un copil cu torticolis muscular congenital drept va avea capul înclinat spre umărul drept şi faţa răsucită spre umărul stâng. El va putea înclina intr-o măsură mai mica decât normal capul spre stânga şi rota bărbia spre dreapta.
Pentru  mai multe detalii accesaţi link-ul de mai jos:
Am mers la specialistul ortoped, apoi la kinetoterapeut, am facut 3 şedinţe de masaj, apoi noi acasă câteva zile, ne-am jucat pe mingea de gimnastică, ne-a ridicat tati de cap o perioada şi gata torticolis.
Totul e să fie depistată boala din timp.

Un comentariu: